Bussum | straatinfo

fraude politie meldingen

Duo voor babbeltrucs aangehouden

fraude

Bussum - Woensdag 27 januari hield de recherche van district Gooi en Vechtstreek twee verdachten aan op verdenking van twee babbeltrucs in Bussum. Beide verdachten worden ook in verband gebracht met een babbeltruc in Groningen.

Woensdag 28 oktober 2015 werden op de Iepenlaan in Bussum een 87-jarige bewoonster en een 96-jarige bewoonster het slachtoffer van een babbeltruc. Bij beide hoogbejaarde dames werd er aangebeld door een jongeman en een jonge vrouw met de vraag of ze een glaasje water mochten. De hulpvaardige slachtoffers laten de twee binnen. Nadat het tweetal weer vertrokken was, kwamen de bewoners erachter dat hun sieraden waren verdwenen.

De recherche startte direct een onderzoek. Er werd onder meer een buurtonderzoek ingesteld, camerabeelden uitgekeken en een sporenonderzoek gedaan. Deze acties leidde naar een 25-jarige vrouw uit Bunnik en een 21-jarige man uit Vleuten. Uit het politiesysteem bleek ook dat er in Groningen een babbeltruc-zaak loopt waarbij deze verdachten ook in beeld kwamen.

Beide verdachten zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden voor diefstal uit woning en ingesloten voor verhoor. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer aangiften in verband met de twee verdachten kunnen worden gebracht.

Soortgelijke berichten

Pleger babbeltruc aangehouden
Bussum

Verdachten aangehouden voor overvallen bij ouderen
Amsterdam

Vijf verdachten na babbeltrucs aangehouden
Rotterdam

Vrouw aangehouden voor babbeltrucs
Leeuwarden

Mogelijke inbrekers aangehouden
Grootebroek

Verdachte aangehouden van babbeltruc: 'verwarming nakijken'
Haarlem

Haarlemmer verdacht van het plegen van vijf babbeltrucs
Haarlem

Aanhouding autodievegges
Zaandam

Aanhouding motordieven
Zandvoort

Twee inbrekers aangehouden
Heemskerk

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio